Juniorien harjoituskisojen A-luokan tulokset

20.4.2013

Juniorien harjoituskisojen A-luokka pelattiin lauantaina 20.4. ja taso nousi odotettuakin korkeammaksi! Kiitos kaikille osallistuneilla junioreille!

Harjoituskisojen A-luokka pelattiin Salon tenniskeskuksessa lauantaina 20.4. klo 18-22. Osanottajia oli 7, joten kisan kahteen alkulohkoon ei saatu aivan tasajakoa: A-lohkossa pelaajia oli 4, kun taas B-lohkossa 3. Ottelut pelattiin paras kolmesta erästä -menetelmällä siten, että yksi erä oli tiebreak 10 pisteeseen.

Pienoisen alkukankeuden jälkeen A-luokan pelaajat osoittivat todellakin olevansa oikeassa paikassa – pelien taso oli kauttaaltaan korkea. Sijoitettuja pelaajia, Joonaa, Aleksia, Saraa ja Annea lähtivät rohkeasti haastamaan Juuso, Jani ja Noah.

Haastaja-asemasta lähteneet eivät kuitenkaan onnistuneet hyvästä yrityksestä huolimatta kukistamaan sijoitettuja pelaajia: B-luokan mestari Noah hävisi niukasti Saralle kolmessa erässä, ja onnistui Aleksiakin vastaan venyttämään toista erää lukemiin 12-14, mutta voittoa ei tullut. Janin tehokkaat syötöt tuottivat vaikeuksia kokeneillekin pelaajille, mutta peruspelissä hänen varmuutensa ei aivan riittänyt. Juuso pelasi normaaliin tyyliinsä varmaa sijoittelupeliä, mutta sijoitetut pelaajat pystyivät usein hakemaan Juuson tarkat lyönnit ja kääntämään pisteet edukseen.

Alkulohkojen ennakkoon kovatasoisimmissa otteluissa lohkojen sijotetut pelaavat kohtasivat toisensa. Saran ja Aleksin välisessä kamppailussa lyötiin reippaalla temmolla ja lyöntejä sijoitettiin tarkasti siten, että molemmat pelaajat joutuivat liikkumaan, jos halusivat pysyä mukana pisteessä. Sara onnistui tässä Aleksia paremmin, ja varmisti näin B-lohkon voiton itselleen. A-lohkossa Anne ja Joona ottivat mittaa toisistaan. Harjoituksissa kovalla temmolla pelaava Anne oli päättänyt pelata puolustavalla tyylillä, ja onnistuikin näin sekoittamaan Joonan peliä. Kerta toisensa jälkeen Anne sai pallot palautettua korkeina takakentälle, ja nähtiinpä ratkaisevassa erässä sellainenkin ottelupallo (ei kuitenkaan ratkaiseva piste), jossa palloa lyötiin yli 100 (!) kertaa. Anne kuittasi varmalla pelillään A-lohkon voiton.

Semifinaaleissa omat lohkonsa voittaneet tytöt pelasivat lohkojen toiseksi tulleita poikia vastaan. Tytöt osoittivat jo alkulohkoissa vaarallisuutensa, joten pojat tiesivät, ettei semifinaaliotteluista tulisi helppoja. Niin vain pojat kuitenkin pystyivät semifinaaleissa nostamaan peliä tasoaan juuri sen verran, että voitot tyttöjä vastaan heltisivät. Aleksi onnistui murtamaan Annen kuutamopallopelin fiksuilla ratkaisuilla: hän otti voiman pois lyönneistään ja sijoitti palloa jyrkästi poikki kentän, jolloin Anne joutui lyömään useasti liikkeestä. Tämä taktiikka takasi Aleksille 14-12 10-8 voiton ja pääsyn finaaliin. Joona puolestaan sai tehokkaan kämmenlyöntinsä toimimaan Saraa vastaan. Sara voitti ensimmäisen erän, mutta aiemmin pelatut, kaksi kolmieräistä alkulohko-ottelua sekä aamupäivän treenit taisivat hieman painaa tytön jaloissa, kun ottelu eteni pidemmälle. Ottelu kirjattiin Joonalle 6-10 10-2 10-4.

Pronssiottelussa kimpassa harjoittelevat Sara ja Anne olivat molemmat rättiväsyneitä, mutta saivat sisukkaasti otettua itsestään viimeisetkin rippeet irti. Tempo oli pelissä jo lähellä harjoitusten tasoa, eli palloa lyötiin toisinaan todella lujaa. Sara onnistui pitämään lyönnit kuitenkin paremmin kentässä, ja kuittasi pronssiottelun nimiinsä 10-8 10-5.

Finaalissa harjoituskaverukset Joona ja Aleksi järjestivät yleisölle huikean trillerin. Aleksi jatkoi tarkkoja sijoituksiaan ja Joona joutui tekemään kovasti töitä jaloillaan hakeakseen lyönnit. Joona kuitenkin puolusti erinomaisesti rystyalakierteellään ja sai kärsivällisen puolustuksen jälkeen paikkoja, joita hän onnistui usein ratkaisemaan kämmenlyönnillään. Taiston kruunasi ottelupallo, jossa nähtiin molemmin puolin lukuisia käsittämättömän hienoja pelastuksia. Joona ratkaisi ottelun lyömällä puolustuslyönnin etukenttään lähes selkä verkkoon päin, ja Aleksi ei saanut seuraavaa lyöntiään enää verkon yli, vaikka ehtikin palloon. Ottelu kirjattiin Joonalle 11-9 8-10 10-6.

Kaiken kaikkiaan pelien tasoon ei voi olla kuin tyytyväinen. Semifinaalivaiheen kaikki sijoitetut pelaajat osoittivat erinoimaista peliosaamista sekä taktista näkemystä. Toivon mukaan hyvä menestys harjoituskisassa rohkaisee näitä junioreja kokeilemaan taitojaan myös kansallisen tason kilpailuissa!

Alla vielä lohkojako ja tulokset.

Lohko A

Joona Silokangas
Anne Koivula
Jani Lehtinen
Juuso Laine

Lohko B

Aleksi Lehtinen
Sara Tyynelä
Noah Wilenius
 

A

Joona - Jani 10-1 10-6
Anne - Juuso 10-4 10-6
Joona - Juuso 10-3 10-7
Anne - Jani 10-1 10-4
Anne - Joona 10-5 10-8
Juuso - Jani 10-3 10-5

B

Sara - Noah 10-2 4-10 10-7
Aleksi - Noah 10-5 14-12
Sara - Aleksi 10-8 5-10 11-9

Semifinaalit:

Aleksi - Anne 14-12 10-8
Joona - Sara 6-10 10-2 10-4

Pronssiottelu:

Sara - Anne 10-8 10-5

Finaali:

Joona - Aleksi 11-9 8-10 10-6