Kesän haastetennis starttaa!

20.5.2013

Salon tennisseura järjestää kesän aikana haastetenniksen, jossa pelaajat sijoitetaan haastelistalle ja haastavat itseään ylempänä olevia pelaajia. Haastamalla ja voittamalla on mahdollisuus kavuta listan kärkeen! Haastetennis on oiva tapa löytää omantasoista peliseuraa ja pelata kilpaa. Parhaille on luvassa myös palkintoja!

MIKÄ HAASTETENNIS?

Haastetennis on Salon tennisseuran järjestämä kilpailemismuoto, johon osallistuvat sijoitetaan haastelistalle. Pelaajan on mahdollista haastaa itseään enintään kaksi sijaa korkeammalla oleva pelaaja ja voittamalla ottaa hänen paikkansa listalla. Aktiivisesti haastamalla ja voittamalla on mahdollista kavuta listan kärkeen!

Kesän haastetennis käynnistyy 1.6. ja päättyy 31.8.2013.

SÄÄNNÖT

1. Osallistuminen

Haastetennis on avoin kaikille tenniksen harrastajille taitotasosta riippumatta. Haastetennislistalle ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen haastetennis@gmail.com. Viestistä tulee käydä ilmi pelaajan nimi ja puhelinnnumero. Nämä tiedot myös laitetaan julkiselle haastelistalle. Mikäli pelaajalla on Suomen tennisliiton antama ranking, tulee myös se ilmoittaa. Haastetennikseen voi ilmoittautua mukaan missä vaiheessa kesää tahansa.


Osallistumismaksu on 15€, ja se maksetaan Salon Tennisseuran tilille FI58 4327 0010 0457 61 välittömästi ilmoittautumisen jälkeen.

2. Haastetennislista

Pelaajat sijoitetaan haastetennislistalle sen perusteella, mikä on pelaajan Suomen Tennisliiton antama ranking uusimman tasoluettelon mukaan. Mikäli pelaaja ei ole osallistunut Suomen tennisliiton kisoihin, pelaaja sijoitetaan listalle haastetenniksen järjestäjien harkinnan perusteella. Jos pelaajan pelitaso ei ole järjestäjien tiedossa, pelaaja sijoitetaan listan viimeiseksi (josta on toki mahdollisuus nousta nopeastikin).

3. Otteluhaasteet

-Listalla oleva pelaaja voi haastaa itseään korkeintaan 2 pykälää ylempänä olevan pelaajan. Esimerkiksi sijalla 8 oleva pelaaja voi haastaa sijoilla 6 tai 7 olevan pelaajan.

-Yllä olevasta säännöstä poiketaan ainoastaan siinä tilanteessa, että pelaajaa 1 ja/tai 2 pykälää korkeammalla olevat pitävät taukoviikkoa (ks. kohta 6). Tällöin haastaja saa lähettää haasteen kahdelle sellaiselle pelaajalle, jotka ovat korkeammalla sijalla kuin hän, eivät ole tauolla, ja heidän sijoituksensa on mahdollisimman lähellä haastajan listasijoitusta.

Esimerkki: Jarkko on sijalla 3, Henri sijalla 4 ja Micke sijalla 5. Jarkko ilmoittaa menevänsä taukoviikolle. Tämän jälkeen Micke voi haastaa sijalla 4 olevan Henrin ja myös sijalla 2 majailevan Rafaelin, koska Jarkon haastaminen ei ole mahdollista. Mikäli Henri ja Jarkko pitävät molemmat taukoviikkoa, voi Micke haastaa Rafaelin lisäksi listan ensimmäisellä sijalla olevan Rogerin.

-Haasteet lähetetään tekstiviestitse haastettavan ilmoittamaan puhelinnumeroon.

-Haasteeseen on vastattava 4 päivän kuluessa haasteen lähettämisestä.

-Haastaja ja haastettu sopivat keskenään otteluajan siten, että ottelu pelataan korkeintaan 8 päivää haasteen lähettämisen jälkeen. Peliajan tulee sopia sekä haastajalle että haastetulle.

-Mikäli haastaja voittaa ottelun, hän ottaa listalla haastetun pelaajan paikan, ja haastettu pelaaja putoaa haastajan paikalle. Haastaja ja haastettu vaihtavat siis listalla paikkaa, mikäli haastaja voittaa.

Esimerkki: Sijalla 8 oleva Kimmo Kierreveijari haastaa sijalla 6 olevan Teuvo Tuupparin ja voittaa. Kimmo nousee sijalle 6 ja Teuvo Tuuppari putoaa sijalle 8.

-Mikäli haastettu ei pysty syystä tai toisesta pelaamaan ottelua 8 päivän kuluessa haasteesta, häviää hän automaattisesti ottelun. Näin myös niissä tapauksissa, joissa sairaus tai loukkaantuminen estää pelaamisen.

-Samaa pelaajaa ei voi haastaa heti uudelleen, mikäli haastaja häviää haastetulle. Ennen saman pelaajan haastamista tulee välissä pelata ainakin yksi ottelu jotakuta muuta pelaajaa vastaan.

Poikkeus: Mikäli pelaaja on listan 2. ja häviää listan 1. pelaajalle, saa hän haastaa listan 1. pelaajan uudestaan viikon kuluttua tappiosta, vaikka hän ei olisi pelannut tässä välissä yhtään haasteottelua. Syy tähän on se, että listan 2. ei voi tässä tilanteessa itse haastaa ketään, vaan joutuisi odottamaan muiden pelaajien haasteita.

Pelaajalla voi olla kerrallaan vain yksi voimassa oleva haaste. Mikäli pelaaja on haastanut toisen pelaajan otteluun tai hän on itse ottanut haasteen vastaan, hän ei voi ottaa vastaan uusia haasteita eikä haastaa muita ennen kuin edellinen haasteottelu on pelattu.

4. Otteluformaatti

Ottelut saa pelata seuraavilla tavoilla:

1) Pelataan kokonainen tennisottelu paras kolmesta erästä.

2) Pelataan ottelu muutoin normaalisti, mutta erät lyhennettyinä, alkaen 2-2 tilanteesta, ja mahdollinen kolmas erä pelataan pitkänä tiebreakina 10 pisteeseen.

Mikäli haastaja ja haastettu eivät pääse yhteisymmärrykseen käytettävästä ottelutavasta, pelataan ottelut tavalla 2, lyhennettynä otteluna. Mikäli pelipaikasta ei päästä yhteisymmärrykseen, pelataan ottelu Salon urheilupuiston massakentillä.

5. Tuloksen ilmoittaminen

Mikäli haastaja voittaa, päivittää hän Salon urheilupuiston massakentillä sijaitsevan haastelistan. Tämän listan tulee olla aina ajan tasalla. Ottelun voittanut ilmoittaa myös ottelun tuloksen sähköpostitse osoitteeseen haastetennis@gmail.com. Järjestäjät päivittävät Salon tennisseuran sivuilla (www.salontennisseura.fi) sijaitsevan listan tulosten perusteella säännöllisin väliajoin.

6. Taukoviikot

Pelaaja voi halutessaan pitää enintään 3 taukoviikkoa kauden aikana. Taukoa voi pitää kerrallaan 1, 2 tai 3 viikkoa. Näin pelaaja voi esimerkiksi pitää yhden viikon tauon heinäkuussa ja kahden viikon tauon elokuussa. Taukoviikon aikana pelaaja ei voi lähettää haasteita, eikä häntä myöskään voida haastaa. Listasijoitus säilyy koko tauon ajan entisellään. Tauon aloittamisesta tulee ilmoittaa osoitteeseen haastetennis@gmail.com. Viestissä tulee myös mainita tauon kesto viikoissa (1, 2 tai 3).


7. Palkinnot

Palkinnoista tiedotetaan myöhemmin.

8. Miksi osallistua haastetennikseen?

Haastetennis on helppo tapa tutustua omantasoisiin pelikavereihin. Tämän lisäksi vastus kovenee koko ajan oman tason noustessa, joten mielenkiinto pysyy varmasti yllä! Tämän lisäksi osallistuja saa kilpailukokemusta halvalla ja ilman, että hänen tarvitsee lähteä kauas kisaamaan.