Piilaakson tenniskilpailut

21.7.2013

Perinteiset Piilaakson kansalliset tenniskisat saatiin tänäkin vuonna vietyä kunnilla läpi ajoittaisista sadekuuroista huolimatta. Kisatunnelma urheilupuiston massa- ja pleksikentillä koko viikonlopun ajan oli loistava!

Tämän vuoden kilpailuissa pelattiin miesten luokat A, B, C ja D sekä junioriluokat P10, P12 ja T12. Osanottajia oli tänä vuonna kaikissa luokissa yhteensä reilut 70.

Sunnuntain kohokohta oli odotettu A-luokan finaali, jossa RuTin Petri Terho kuittasi viime vuoden finaalitappionsa kukistamalla tänä vuonna Marcus Stenforsin lukemin 6-3, 6-2. 16-vuotias Stenfors pelasi iästään huolimatta näyttävää ja kovatempoista peliä, mutta hän ei aivan pysynyt kokeneen 33-vuotiaan Terhon viuhuvan kämmenen ja tykkisyötön perässä riittävän hyvin.

Salon Tennisseuralla oli miesten C-luokassa 4 edustajaa: Sami Virta, Juha Pusa, Tommi Uusi-Illikainen ja Juha Hilanne. C-luokan voitti kuitenkin Smashin Tomi Lehto, joka pudotti taitavalla hyökkäyspelillään ensin semifinaalissa Uusi-Illikaisen 6-4, 6-4 ja finaalissa Hilanteen 6-2, 6-4. Puolustavalla tyylillä pelaava Hilanne joutui uurastamaan omassa semifinaalissaan yli 3 tuntia Pauli Miettistä vastaan ennen kuin voitto heltisi lukemin 7-6, 4-6, 6-4. Ymmärrettävästi tämä ottelu painoi Hilanteen jaloissa vielä finaalissakin, jossa hänen jalkansa joutuivat entistä kovempaan testiin Lehdon lähelle kulmia sijoitettujen peruslyöntien ja tarkkojen lentolyöntien kanssa. Kovista taisteluista huolimatta kirkkain mitali meni tänä vuonna Salon pelaajilta sivu suun, mutta hopea- ja pronssi löysivät kuitenkin tiensä kotiseuraan! Ehkäpä ensi vuonna Salon Tennisseuran pelaaja löytyy kärkisijaltakin?

Kaikki tulokset ovat nähtävissä Suomen Tennisliiton Ässä-järjestelmässä.