Juniorien joulukisojen tulokset

15.12.2013

Kiitos kaikille joulukisoihin osallistuneille pelaajille! Mukana oli myös kiitettävä määrä pelaajien vanhempia ja muita tukijoukkoja!

Lauantaina 14.12. klo 18-22 pelattiin Salon tenniskeskuksessa syyskauden päättävä harjoituskisa. Mukana oli yhteensä 9 alle 14-vuotiasta junioria. Ottelut pelattiin paras kolmesta erästä -periaatteella siten, että yksi erä oli tiebreak 10 pisteeseen.

Kuvia kisoista löydät kuvagalleriasta.

Kahdesti viikossa harjoitteleva, kansallisiin kilpailuihin tähtäävä ryhmä, johon kuuluvat Eerik, Samu, Oskar ja Atte, olivat kovassa iskussa alkulohkojen peleissä. Eerik, Oskar ja Atte selvittivät molemmat alkulohkopelinsä ilman erämenetyksiä, ja vikkeläjalkainen Samukin hävisi ainoastaan samassa lohkossa olleelle Oskarille. Tytöistä hyviä otteita esittivät Sonja ja Emma. Emma piti Attea tiukilla, mutta joutui lopulta taipumaan, ja ottelu kirjattiin Atelle 11-9 10-8. Tasaisen varmasti pelannut Sonja puolestaan piti huolen siitä, että Eerikillä oli kädet täynnä töitä heidän keskinäisessä alkulohkopelissään. Eerik kuitenkin selvitti haasteen lukemin 10-7 10-5.

Semifinaaleihin etenivät suoraan lohkojen voittajat, Atte, Eerik ja Oskar. Neljäs semifinalisti valittiin lohkojen kakkoseksi tulleiden pistesuhteiden perusteella. Tämä vertailu osoittautui äärimmäisen tasaiseksi, sillä sekä Samu että Emma olivat hävinneet omissa peleissään 23 pistettä sekä voittaneet ja hävinneet 2 erää. Ratkaisevaksi tekijäksi nousivat voitetut pisteet, joita Samulla oli 36 ja Emmalla 37. Emma selviytyi siis yhden pisteen turvin semifinalistiksi! Semifinaaleista karsiutuneet Samu ja Sonja saivat kuitenkin hyvistä pelisuorituksistaan pienen tsempparipalkinnon, jolla sai taatusti suun makeaksi.

Semifinaalipareiksi arvottiin Emma - Atte ja Eerik - Oskar. Alkulohkovaiheessa ei nähty ainuttakaan kolmen erän ottelua, mutta semifinaaleista ei tasaisuutta puuttunut - molemmat semifinaaliottelut venyivät kolmeen erään. Erityisesti Eerikin ja Oskarin matsin loppu sai yleisön seuraamaan jännittyneenä, kumpi ottelun lopulta veisi. Molemmat pelaajista liikkuivat vikkelästi ja onnistuivat palauttamaan vaikeistakin paikoista palloja. Kolmas erä kirjattiin Oskarille lukemin 13-11, joten voidaan todellakin puhua tasaväkisestä ottelusta! Emmakaan ei päästänyt Attea helpolla, ja väläytteli aika ajoin hyvää pallonkäsittelytaitoaan ja kämmenlyöntiään. Atte onnistui kuitenkin kolmannen erän ratkaisupallot.

Pronssiottelussa nähtiin sisarusten välinen mittelö, kun Eerik ja Emma ottivat mittaa toisistaan tenniskentällä. Tällä kertaa pikkuveli Eerik oli himpun verran taitavampi ja vei tasaisen ottelun nimiinsä lukemin 10-6 10-7.

Finaalissa pelattiin semifinaalien tavoin hyvin tasaväkinen kamppailu. Tarkkaa sijoittelupeliä pelaavan ja alakierteitä lyövän Aten aseet eivät kuitenkaan aivan riittäneet Oskaria vastaan. Oskar onnistui kontrolloimaan peliä painavilla kämmenlyönneillään ja -palautuksillaan. Oskarilla oli selvästi hyvä vire päällä, sillä myös hänen riskillä pelatut kämmenlyöntinsä toivat usein voittopisteitä.

Alla vielä turnauksen lohkojako sekä kaikkien otteluiden tulokset.

A
Eerik Silfergren
Sonja Aminoff
Milena Efimenkova

B
Samu Toljamo
Oskar Korpela
Jonna Halkiola

C
Emma Silfergren
Linda Smirnova
Atte Nordström


Tulokset:

A
Eerik - Sonja 10-7 10-5
Eerik - Milena 10-1 10-6
Sonja - Milena 10-3 10-6

B
Oskar - Jonna 10-3 10-2
Oskar - Samu 10-8 10-8
Samu - Jonna 10-1 10-2

C
Atte - Emma 11-9 10-8
Atte - Linda 10-3 10-6
Emma - Linda 10-1 10-1

Semifinaalit:
Oskar - Eerik 10-5 6-10 13-11
Atte - Emma 10-6 3-10 10-6

PronssiottelU:
Eerik - Emma 10-6 10-7

Finaali:
Oskar - Atte 11-9 6-10 10-2