Hallisarja 2019/2020

Huom! Säännöt ja peliajat päivitetty 2.11.2019 alkavalle kierrokselle! 2. kierros päättyy 5.1.2020.

Salon Tennisseura järjestää jälleen yleisen tenniksen kaksinpelin hallisarjan syys/kevätkaudeksi 2019-2020. Pelit pelataan lähes poikkeuksetta viikonloppuisin (alla olevien peliaikojen puitteissa) seuran vuoroilla. Sarja alkaa 1.9.2019 ja päättyy 31.5.2020. Kierroksia pelataan 4 ja aina kierroksen vaihtuessa voi jättäytyä pois tai tulla mukaan mikäli tilaa on. Sarja on kaikille avoin, myös muille kuin seuran jäsenille ja mukaan voi lähteä vaikka vain yhden kierroksen ajaksi. Yksi kierros kestää noin 2kk. Sarjan lopullinen hinta määräytyy pelaajan otteluiden lukumäärän mukaan ja se laskutetaan 2. ja 4. kierroksen jälkeen. Yksi ottelu maksaa 11€/pelaaja (sisältää kenttävuokran) ja yhden kierroksen (2kk) aikana pelataan noin 3-5 ottelua.

Osallistujat jaetaan 3-6 pelaajan lohkoihin pelaajien tason ja ilmoittautuneiden lukumäärän mukaan. Lohkossa kaikki pelaavat kaikkia vastaan ja kierroksen (2kk) päätyttyä tulosten perusteella lohkoissa voi nousta ylempään tai tippua alempaan lohkoon. Uudet pelaajat sijoitetaan lohkoihin pelitason arvioinnin mukaan.

Otteluaikataulu suunnitellaan etukäteen ja (maltillisia) aikataulurajoitteita otetaan vastaan ilmoittautumispäivään saakka. Seuraavalle kierrokselle ei erikseen tarvitse ilmoittautua, mutta sen sijaan sarjasta luopumisesta on ilmoitettava Iina Haapaniemelle kahta viikkoa ennen seuraavan kierroksen alkamista. Mikäli et pääse paikalle sovittuna otteluajankohtana, on sinun viipymättä yritettävä vaihtaa aikaa jonkun muun sarjassa mukana olevan peliparin kanssa. Mikäli tämä ei onnistu ja peli pelataan muuna ajankohtana, niin pelaajat vastaavat itse kenttävuokran maksusta hallille, mutta seurankin on silti laskutettava tuo alun perin aikataulutettu ottelu.

Pelaajan on rekisteröidyttävä tennisässään ennen osallistumistaan hallisarjaan, mikäli hänellä ei ole vielä tunnuksia sinne, mutta kilpailulisenssiä ei tarvita. Mikäli et ole seuran jäsen, etkä halua liittyä, niin infoa Iina Haapaniemelle ennen rekisteröitymistäsi, niin hän tekee sinulle hallisarjajäsenyyden, jolloin pääset rekisteröitymään ässään ilman tennisseuran varsinaista jäsenyyttä.

Peliajat:

La klo 9-12, klo 14-16 ja klo 18-19

Su klo 11-14 ja klo 17-18

Kierrosten suurpiirteiset ajankohdat:

1. kierros: syys-lokakuu

2. kierros: marras-joulukuu

3. kierros: tammi-helmikuu

4. kierros: maalis-huhtikuu

Säännöt:

Peliaikaa on yksi tunti. Lämmittely/pallotteluaikaa on 5 minuuttia. Pallottelua seuraa 55 minuutin aikapeli, joka pelataan aikarajoitukseen sovelletulla fast 4 -pelimuodolla. Otteluissa pelataan kaksi erää 4 gameen no add säännöllä. No add tilanteessa syöttäjä valitsee ruudun. Erän tilanteessa 3-3 pelataan tiebreak 5 pisteeseen (kahden erolla). Mahdollinen kolmas erä pelataan tiebreikina 5 pisteeseen (kahden erolla) ja merkitään tennisässään 1-0 voittaneelle pelaajalle, eli esimerkiksi 4-3, 3-4, 1-0. Käytössä on muuten normaalit tenniksen säännöt. Ottelu ei voi päättyä tasapeliin. Kellon soidessa ottelu loppuu siihen, mikäli:

a) ottelu on pelattu loppuun

b) jompikumpi pelaajista johtaa erin 1-0 (toinen erä voi siis olla kesken)

c) toinen pelaajista johtaa kolmatta erää. Tilanteen ollessa tasan kolmannessa erässä (esimerkiksi 1-1), pelataan ratkaiseva piste.

Voittaja ilmoittaa tuloksen tennisässään seuran antaman salasanan kautta. Ottelussa käytetään omia palloja.

Mikäli et pääse paikalle sovittuna otteluajankohtana, on sinun viipymättä ilmoitettava ensin pelikaverillesi ja sitten Iinalle ja yritettävä vaihtaa aikaa jonkun muun sarjassa mukana olevan peliparin kanssa. Mikäli tämä ei onnistu ja peli pelataan muuna ajankohtana, niin pelaajat vastaavat itse kenttävuokran maksusta hallille, mutta seurankin on silti laskutettava tuo alun perin aikataulutettu ottelu