Juniorien kilpatennis

Valtaosa SaTSin junioreista pelaa harrastemielessä 1-2 kertaa viikossa ilman suuria kilpailullisia tavoitteita. SaTS pystyy kuitenkin tarjoamaan myös aloittelevalle kilpajuniorille kehittävää valmennusta sekä tukemaan häntä muilla tavoilla.

Kilpatennisharjoittelun suurimpina eroina harrastetennikseen ovat seuraavat:

• Harjoituksia useammin, vähintään 3 kertaa / 4,5 tuntia viikossa
  • Harjoituksissa vaatimustasot ovat korkeammalla ja pelaajilta edellytetään erittäin hyvää asennetta ja enemmän oma-aloitteisuutta
  • Harjoitukset ovat fyysisesti rankempia
  • Harjoitteluun tulevat mukaan fysiikkaa parantavat oheisharjoitteet sekä henkinen harjoittelu
  • Pelaajalta edellytetään oma-aloitteista harjoittelua ja liikkumista myös ohjattujen harjoitusten ulkopuolella
  • Valmentajien kanssa laaditaan kehitys- ja kilpailusuunnitelmia

Kilpajuniorien kohdalla voidaan myös tehdä yhteistyötä Turun verkkopalloseuran (TVS) kanssa siten, että osa juniorin harjoituskerroista järjestetään Turussa ja osa Salossa. Turun kilpaharjoituksissa vetäjänä toimisi kokenut ammattivalmentaja.